Deveto mesto za Niš na Trofeju Beograda

Gradska reprezentacija Niša osvojila je deveto mesto na 48. međunarodnom Trofeju Beograda. Nakon otkazivanja učešća Sremske Mitrovice upražnjeno mesto u grupi zauzela je ekipa Smedereva. Niš je u prvom kolu savladao Obudovac rezultatom 2:0, da bi u drugom i trećem kolu identičnim rezultatom bio poražen od Smedereva i Obrenovca. Tako je kao trećeplasirani u grupi stekao pravo da se bori za plasman od 9. do 12. mesta. Maksimalnim pobedama nad Požarevcem i Gornjim Milanovcem osvojeno je deveto mesto.

Slika je preuzeta sa sajta www.osb.org.rs

Svoje utiske nakon završetka turnira izneo je za sajt OSNO tim menadžer Nebojša Ivković:

"Želim pre svega da napomenem da je ubedljiva pobeda učinjena samim odlaskom na Trofej Beograda posle višegodišnje pauze. Učinjen je veliki korak u razvoju odnosa između klubova u gradu, trenera, i samih odbojkaša koji su predstavljali Grad Niš na ovom međunarodnom turniru. Iskreno se nadam da će se i nadalje prevazilaziti animozitet među odbojkaškim poslenicima u gradu, i da su prošla vremena u radu OSNO daleko iza nas.  Ekipa je sastavljena od odbojkaša iz OK Niš, OK Desetka i OK Millennium'a, ali su na turniru pokazali  da je za ovako nešto nebitan matični klub, već njihovo poverenje u svoje drugove iz ekipe, i poverenje u osobe koje ih vode i prate na ovom turniru.
Ostvarene su 3 pobede, protiv Obudovca, Požarevca i Milanovca i porazi od Smedereva i Obrenovca, sa konačnim plasmanom na 9 mesto od 16 ekipa.
Ovim mladim odbojkašima želim sve najbolje u budućoj odbojkaškoj  karijeri,a neki od njih će se i dogodine pojaviti na ovom turniru, dok se OSNO zahvaljujem na uloženom trudu i energiji kako bi se ovi mladi ljudi predstavili odbojkaskoj javnosti u Beogradu.
"