OK Desetka

Mesto: Niš

Ulica: Bul.N.Tesle 53/7, 18 000 Niš

Telefon: +38163474137

Predsednik: Zoran Nejković

Trener: Zoran Nejković

Istorija kluba: 

OK "Desetka"je osnovala porodica Nejković sa saradnicima 2006. godine. Od osnivanja do danas školu odbojke je pohađalo preko 1800 polaznika, a edukovalo se preko 15-ak trenera, trenutno je aktivno oko 400 odbojkaša i odbojkašica, koje vode 8 trenera (4 aktvinih i 4 pripravnika).

Osnovni cilj kluba, pored popularizacije samog sporta kod mladih ljudi, je formiranje kvalitetne škole odbojke koja bi bila od izuzetnog značaja za niški region, pre svega zbog razvoja i omasovljenja odbojkaškog sporta u njemu, kao i da pomogne napore niških odbojkaških radnika da Niš ponovo ima superligaše u muškoj i ženskoj odbojci .

Osnovni zadatak kluba je da što više dece uključi u trenažni proces, sa ciljem što pravilnijeg rasta i razvoja tela deteta, kao i celokupne ličnosti, a takođe i zbog udaljenja od sve prisutnijih poroka među decom (cigarete, alkohol, droga), primenjujući kvalitetnu sportsku edukaciju.

Klub se zvanično takmiči od sezone 2007/2008, isključivo sa mlađim kategorijama, a od sezone 2009/2010 i sa seniorskim ekipama (muška i ženska). Sada nastupa sa svim takmičarskim selekcijama oba pola (pioniri i pionirke, kadeti i kadetkinje, juniori i juniorke, seniori i seniorke). Najveći uspesi do sada, ostvareni kod mlađih selekcija, postignuti su sezone 2010./2011. i 2011./2012. (PIONIRKE - I mesto u MOL Niša), kao i u sezoni 2012/2013 (KADETKINJE - I mesto u MOL Niša), dok je u seniorskoj konkurenciji, muška ekipa zauzela I mesto u MOL Niša u sezoni 2009./2010., i na taj način se plasirala u II ligu-grupa istok, a ženska ekipa je u sezoni 2011./2012. bila prva, a u sezoni 2012./2013. je zauzela drugu poziciju, i na taj način stekla pravo na učešće na kvalifikacionom turniru za popunu II lige-grupa istok.

Klub obraća izuzetnu pažnju u sportskom razvoju svakog svog člana. Tako da pored takmičarskih selekcija kluba, koje se takmiče na regionalnom i državnom nivou, klub organizuje i klubsku takmičarsku ligu - "DESETKINA liga". Ona okuplja sve ostale odbojkaše i odbojkašice, koji nisu zastupljeni u selekcijama, ili još uvek po godištu nemaju predviđena zvanična takmičenja, a u okviru svojih uzrasnih kategorija sve do najmlađih(početnici). Oni ujedno i predstavljaju svoje matične škole, tj. grupe (OŠ "Čegar", OŠ "Ivo Andrić", OŠ "Njegoš", OŠ "Ratko Vukićević", OŠ "Učitelj Tasa", OŠ "Vožd Karađorđe", OŠ "Radoje Domanović", OŠ "Bubanjski Heroji").

Pored svih svojih redovnih takmičarskih i trenažnih aktivnosti, klub još organizuje i odbojkaške kampove za sve svoje polaznike, a za trenere stručnu praksu i edukaciju, kao i seminare.

Klub poseduje izuzetan stručni tim:

  1. Zoran Nejković (magistrant FSFV).
  2. Marina Veličković (magistrant FSFV).
  3. Nikola Đurović (dipl. prof. FSFV).
  4. Stevan Grčić (dipl. prof. FSFV).
  5. Marko Milošević (operativni trener).
  6. Miloš Milutinović (student FSFV).
  7. Miljan Nikić (student FSFV).
  8. Mišel Stamenković.

Tabela

Klub Utak Bod
2 6
2 4
1 3
2 3
2 2
3 1
1 0
1 0

Zanimljivosti