Pre 55. godina osnovan je OS Nišavskog okruga!

Savez organizacija za fizičku kulturu opštine Niš (SOFK) formirao je u septembru 1965. godine Opštinski odbojkaški odbor. Za prvog predsednika izabran je Aleksandar Jovanović, dok su članovi Izvršnog odbora postali Novaković, Rašić i Ozimić. Novoosnovani odbor počeo je iste godine sa učlanjenjem Odbojkaških klubova i registrovanjem njihovih članova.

Odbojkaški savez Nišavskog okruga sprovodi Drugu odbojkašku ligu – Istok za seniorke i seniore, Međuokružnu ligu Niša za seniorke i seniore, lige mlađih kategorija od pionirske do juniorske, Kup takmičenje u prvom stepenu. Na inicijativu tadašnjeg trenera ŽOK “Student“ Dragoljuba Rajkovića Savez je bio prvi organizator, a kasnije i suorganizator Svetosavskog turnira - prvenstva niških osnovnih i srednjih škola u odbojci, zatim organizator manifestacije “Odbojka na travi“ na Čegru i organizator priprema pionirske reprezentacije grada Niša u Divljani.

Pored prvog Predsednika Opštinskog odbojkaškog odbora, Aleksandra Jovanovića, veliki doprinos razvoju odbojkaškog sporta i Saveza dali su predsednici: dr Radomir Kostić, dr Vladimir Popović, Dušan Petrović, Branislav Radovanović, Dragoljub Rajković, Toplica Stojanović i Ljubodrag Brkić te Ljubiša Cekić, Dragan Marković, Vojkan Zdravković i Milovan Stojadinović kao sekretari Saveza.