Bronzani studenti ponovo blistali na Evropskim univerzitetskim igrama

Na ovogodišnjim Evropskim univerzitetskim igrama u Zagrebu, studenti niškog univerziteta ostvarili su veliku uspeh, osvojivši treće mesto u vrlo jakoj konkurenciji od 15 evropskih univerziteta.

Žreb, na kome su Nišlije bile nosioci zahvaljujući prethodnim rezultatima (zlato i srebro na prethodnim Evropskih igrama), bio je povoljan po naše momke. U prvom kolu savladan je Split rezultatom 3:0, zatim je bez većih problema "pala" ekipa Valensije. U poslednjoj utakmici za prvo mesto u grupi, nakon sjajne utakmice, usledio je poraz od Njukasla 3:2, koji je u neku ruku bio pravovremen.

U eliminacionoj fazi, momci su bez ikakvih problema sa 3:0 savladali domaćina Zagreb, a zatim u polufinalu nesrećno izgubili od druge španske ekipe Almerije 3:0 (25:23, 32:30, 25:22). U utakmici za treće mesto, nakon izgubljenog prvog seta protiv "dužnika" Njukasla, momci su zaigrali odlično i uspeli da pobede 3:1 i tako još jednom sa velikog takmičenja donesu veliku medalju.

Naš grad imao je i predstavnika među odbojkaškim sudijama. Milica Lošić sudila je ove igre, a njene utiske možete pročitati na sajtu: www.uosgn.org .

Uspeh niških studenata nosi još veću težinu kada se uzme u obzir činjenica da do 3 dana pred polazak njihov nastup na ovim Igrama nije bio izvestan iz finansijskih razloga. A svaki put kada se kvalifikuju, momci nas obraduju medaljom. Želimo im da još puno puta prođu kvalifikacije, a sredstva će valjda jednog dana biti unapred planirana za svakog ko u ovakvom svetlu predstavlja Grad Niš i Srbiju i ko svojim zalaganjem to apsolutno zaslužuje.