Odbojkaški klub Pirot obeležio je 20 godina postojanja

U četvrtak 5. januara 2023. godine održana je svečanost povodom 20 godina od osnivanja Odbojkaškog kluba Pirot. 

Muški Odbojkaški klub “Pirot” osnovan je 08. januara 2003. u Pirotu. Kao osnivači istog upisuju se Siniša Tasić, Zoran Madić i Dragan Stanisavljević, koji je ujedno preuzeo i trenersku odgovornost kao neko sa dugogodišnjim i uspešnim igračkim iskustvom na poziciji tehničara.

Prvi predsednik Odbojkaškog kluba Pirot bio je Miloje Nešić. Pri osnivanju kluba igrački kadar činio je 20 dečaka koji su sa trenerom marljivo i vredno trenirali u sali OŠ Vuk Karadžić.

Tokom 20 godina postojanja klub je stekao i veoma kvalitetne igrače, od kojih su neki svoje karijere nastavili u najjačim klubovima Srbije.

Prve značajnije rezultate igrači OK Pirot su zabeležili 2006. godine kada su osvojili Prvo mesto u Međuokružnoj ligi Niš. Plasman u Drugu ligu su izborili u kvalifikacijama igrajući protiv ekipa Kragujevca, Prokuplja i Negotina.

Najveći uspeh kluba je bio osvajanje kupa Nišavskog okruga 2016. godine, kada su protiv ekipe Toplički vitezovi iz Kuršumlije, ispred domaće publike slavili rezultatom 3:2, koji je gradu Pirotu doneo pehar na koji su i članovi uprave i ceo odbojkaški klub i danas ponosni. Osvajanje kupa obezbedilo je ekipi i plasman u Osminu finala kupa Srbije.

Gosti svečanosti bili su predsednik OSNO Ljubodrag Brkić i komesar Druge lige Istok Milovan Stojadinović. U ime domaćina zahvalnice za uspešnu saradnju uručio im je jedan od osnivača kluba Siniša Tasić.

Tabela

Klub Utak Bod
2 6
2 4
1 3
2 3
2 2
3 1
1 0
1 0

Zanimljivosti