Odigrano finale 25. Svetosavskog turnira

Prvenstvo niških osnovnih i srednjih škola u odbojci, popularni Svetosavski turnir, održano je po 25. put. Turnir je igran pod sloganom "Umreži se preko mreže", a u jubilarnom izdanju učestvovalo je 52 ekipe u četiri kategorije i odigrano je ukupno 116 utakmica.

Nakon takmičenja u grupnoj fazi i eliminacionih mečeva, borba za medalje odigrala se u nedelju 27.01.2019. u hali Čair. Tokom finalnog dana mečeve u Čairu pratilo je preko 500 navijača.

U konkurenciji pionirki prvo mesto osvojila je OŠ "Branko Miljković" koja je u borbi za zlato bila bolja od OŠ "Ivo Andrić" rezultatom 2:0. U meču za treće mesto OŠ "Vožd Karađorđe" - OŠ "Sreten Mladenović Mika" 2:0.

Prvo mesto pripalo je i pionirima OŠ "Ratko Vukićević". Oni su u dramatičnom finalu savladali OŠ "Sveti Sava" rezultatom 2:1 u setovima. Bronzanu medalju osvojila je OŠ "Kole Rašić", dok je četvrto mesto pripalo OŠ "Sreten Mladenović Mika". Utakmica je završena rezultatom 2:0.

U omladinskoj konkurenciji titule su odbranili ETŠ "Nikola Tesla" i gimnazija "Svetozar Marković". Omladinci ETŠ "Nikola Tesla" bili su bolji u finalu od vršnjaka iz gimnazije "9. maj" rezultatom 2:0. Treće mesto osvojila je Ekonomska škola pobedom od 2:1 nad gimnazijom "Stevan Sremac". Kod omladinki u susretu dve Gimnazije "Svetozar Marković" - "9. maj" 2:0. Bronza je pripala medicinskoj školi "Dr Milenko Hadžić" pobedom od 2:0 u sudaru sa gimnazijom "Bora Stanković".

Po završetku finalnih mečeva proglašeni su i najbolji pojedinci. Najbolji pionir je Uroš Mrdaković, a najbolji tehničar Arsenije Ćirić. Kod pionirki priznanje MVP turnira ponela je Maša Kirov, dok je za najboljeg tehničara proglašena Nina Brzaković. U omladinskoj konkurenciji najbolji su bili Pavle Stojanović i Jovana Livadić, kao i tehničari Petar Ristić i Anja Veličković.

U revijalnom delu programa najmlađi posetioci oprobali su se u prebacivanju lopte preko mreže, a zatim i bili nagrađeni.Nagrade za učesnike i najbolje pojedince obezbedili su sponzori turnira kompanije Yumis i Emmezeta.

Više slika sa turnira možete videti na zvaničnoj Facebook stranici Svetosavskog turnira.