Svi smo bili jedan tim

U nedelju 05.03.2017.  u hali Čair odigrano je finale 23. Svetosavskog turnira. Na dva terena odigrano je ukupno osam utakmica.

U konkurenciji pionirki prvo mesto osvojila je OŠ "Sveti Sava" koja je finalu savladala OŠ "Miroslav Antić" rezultatom 2:1 u setovima. U borbi za bronzu OŠ "Kralj Petar I" savladala je OŠ "Ivo Andrić" sa 2:1.

Osnovna škola "Sveti Sava" bila je najbolja i u konkurenciji pionira. U finalu su savladali OŠ "Dušan Radović" sa 2:1 u setovima. Treće mesto osvojila je OŠ "Ivo Andrić" pobedom od 2:0 nad OŠ "Bubanjski heroji".

Finale u konkurenciji omladinki odigrale su dve Gimnazije. "Stevan Sremac" - "Bora Stanković" 2:0. Nakon pobede u "utešnom finalu" bronzana medalja pripala je Medicinskoj školi "Milenko Hadžić" koja je sa 2:1 u setovima savladala Gimnaziju "9.maj".

Najbolji u konkurenciji omladinaca bili su učenici Elektrotehničke škole "Nikola Tesla". Oni su u finalu u dva seta bili bolji od vršnjaka iz Ekonomske škole. Treće mesto pripalo je Medicinsko školi "Milenko Hadžić".

Proglašeni su i najbolji pojedinci turnira. Za najboljeg igrača u konkurenciji pionira proglašen je David Bujić (OŠ "Sveti Sava"), a za najboljeg tehničara njegov školski drug Veljko Šarenac. Najbolja pionirka je Natalija Nikolić (OŠ "Sveti Sava"), dok je najbolji tehničar u konkurenciji pionirki Emilija Ristić (OŠ "Sveti Sava").

 

U omladinskoj konkurenciji najbolji su Dragana Savić (Gimn. "Stevan Sremac") i Tomislav Tokić (ETŠ "Nikola Tesla"), dok su najbolji tehničari turnira Iva Cvetković (Gimn. "Stevan Sremac") i Petar Ristić (ETŠ "Nikola Tesla").

Nagrade su pripale i najmlađim učesnicima turnira Sofiji Stanišev (OŠ "Miroslav Antić") i Petru Stošiću (OŠ "Dušan Radović").

Po završetku turnira uručeni su pehari i medalje, kao i poklon paketi ovogodišnjeg sponzora turnira kompanije Yumis.

U pauzi između utakmica organizovana je nagradna igra u kojoj su se najmlađi posetioci turnira oprobali u "elementima" odbojkaške igre, a na kraju i bili nagrađeni.

Ovogodišnje finale imalo je i humanitarni karakter. Studentska Asocijacija Nova i Udruženje "Porodična filharmonija" organizovali su akciju prikupljanja novčanih sredstava, kao i odeće, knjiga, ali i drugih potrepština za normalan život dvoje mališana.

Na kraju treba reći da je ove godine odigrano 127 utakmica uz učešće oko 550 učenica i učenika, turnir je po prvi put imao svoj slogan "Svi smo jedan tim". Uživali smo u dobroj odbojci i druženju.

Video materijal sa finalnog turnira možete videti klikom ovde.